Frisse maaltijdsalade, krokant en lekker en zeker heel geschikt als lunch of voorgerecht!
* 1 zak gemengde salade
* 1 krop ijsbergsla
* 3 eetl. aceto balsamico
* 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
* Flinke hand verse kruiden, zoals peterselie, salie en basilicum
* 1 teen knoflook in snippertjes
* 350 gram biefstuk in dunne reepjes
* Wat kerriepoeder
* 1 rode ui in dunne ringetjes
* 1 dl. olijfolie extra vergine
Was de sla, snij de ijsbergsla in dunne reepjes en meng deze met de andere sla. Maak een dressing van 2 eetl. olie, de aceto, de kruiden en de knoflook. Verdeel de sla over de borden. Schep de dressing over de sla.
Bak de reepjes biefstuk snel om en om in de andere eetl. olie ( 1-2 minuutjes). Voeg wat P/Z en kerriepoeder erdoor. Leg de vleesstukjes tegen de sla aan en geef er gebakken aardappeltjes bij. Eventueel over dit alles nog wat versgemalen peper en zout naar smaak. Garneer alles met wat kerstomaatjes.
Smakelijk eten!