Hier vinden jullie mijn allereerste recept van deze goddelijke Italiaanse pastasaus. In de loop der jaren heeft dit recept een behoorlijke verandering ondergaan, maar sommige van mijn sitebezoekers gebruiken nog al te graag dit recept. De andere, nieuwere versie vinden jullie in het recept “Spaghetti Bolognese di Smulmama 2” .
* 500 gram mager gehakt
* 1 flinke wortel of 2 kleinere
* 1 grote ui
* 2 stengels bleekselderie
* 1 flinke teen knoflook
* 4 eetl. olijfolie
* Kopje witte wijn
* Nootmuskaat
* Peper en zout
* 3 laurierblaadjes
* 3 kruidnagelen
* 2 blikjes tomatenstukjes in blik.
Snij de wortel, bleekselderie en ui in hele fijne blokjes. Doe de olie in een grote stevige bakpan en smoor hierin deze groenten ca. 5 minuten. Knijp er nog de knoflook bij, zorg dat je de kern uit de knoflookteen verwijdert.
Doe het gehakt in een kom. Strooi er flink wat zout over en lekker wat nootmuskaat. Giet er de wijn bij en roer alles lekker dooreen. Voeg het gehakt in de groentenmix en laat het in ca 7 minuten mooi gaar worden. Voeg er de tomaatstukjes, de laurierblaadjes en wat versgemalen peper. Onder steeds doorroeren de saus lekker laten pruttelen, zeker 3-4 uren. Op het laatst de kruidnagelen even laten meetrekken. Haal de laurier en kruidnagelen er voor het opdienen wel uit!
Een schepje van deze heerlijke saus gieten op al dente gekookte spaghetti.
Buon appetito!
Vanavond eten onze meisjes dit recept en onze vrienden en Johan en ik lasagne gemaakt met als basis deze saus. Dat wordt smullen geblazen!!
Ik dacht al: deze saus komt me bekend voor… Lekker dat ie was!
Heb de saus al vaak gemaakt en het blijft superlekker!
Vandaag deze heerlijke pastasaus voor de tweede keer gemaakt. Supersimpel recept en zo gemaakt! Wel lang genoeg laten pruttelen, dan wordt hij het lekkerst. Dat wordt smullen vanavond!
Ciao Monique, wat een lieve reactie en wat een toeval, bij mij staat ie ook al enkele uren te pruttelen!
Past goed bij de wedstrijd Italië-Uruguai die op punt staat van beginnen.
Groetjes!!!!!!
Gisteren voor de 1000e keer gemaakt ongeveer en oh wat blijft ie lekker. Ik maak hem meestal in dubbele hoeveelheden, met 1 kilo rundergehakt en bijna een kilo wortels. Stuk of 4 of 5 stengels selderij en 1,5 ui. Overigens doe ik er veel minder tomaat in maar dat is een kwestie van smaak. En om het jezelf makkelijker te maken kun je de wortels en de selderij in de keukenmachine klein maken. Oh ja, ik doe er na het toevoegen van de blikjes tomatenstukjes zeker een halve liter water bij. Misschien zelfs wel een hele. Na 3 uur slowcooking is dat allemaal verdampt! Buon appetito!