Wat leuk om je spaghettisaus eens te kruiden met andere kruiden dan basilicum en oregano, de traditionele Italiaanse kruiderij voor in je pastasauzen. En heerlijk is het, echt lekker, ga maar eens snel proberen, een eenvoudig en erg smakelijke saus!
Je moet wel even op zoek naar verse dragon en dragonazijn, maar een echte lekkerbek heeft dat er wel voor over!
* Ongeveer 8 zoete smakelijke trostomaten, in 8-ten
* 2 tenen knoflook, héél fijngehakt
* 2,5 eetlepel dragonazijn, misschien moet je er even naar zoeken, maar dat is écht de moeite waard!
* Een snuf fijne kristalsuiker
* Een flinke scheut olijfolie
* 4 sjalotten, fijngehakt
* 40 gram ongezouten boter
* 2,5 eetlepel verse dragon, wat fijngesneden
* 1 eetlepel verse dragon voor de garnering
* 500 gram spaghetti
* Een schaaltje Parmezaanse kaas voor op de spaghetti
Meng de tomaatstukjes samen met de knoflook en de azijn in een kom dooreen en breng dit op smaak met peper en zout en de suiker. Goed mengen en even laten intrekken. Zet nu alvast je grote pan met gezouten water op om de spaghetti in te koken.
Giet de olie in een koekenpan, zet het vuur niet te hoog en fruit hierin de sjalotjes goudgeel. Voeg het tomatenmengsel dan erbij en bak dit enkele minuutjes rustig tot de tomatenstukjes zacht zijn. Roer er dan de boter en de dragonstukjes doorheen. Kook intussen de spaghetti al dente, giet af en meng de pasta door je saus.
Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met nog wat verse dragonblaadjes, de Parmezaanse kaas en een heerlijk scheutje mooie olijfolie extra vergine.
Buon appetito!