Spaghetti met groenten gehaktsaus

Recept om samen te maken met je (klein) kinderen!
Een lekkere spaghettisaus die je heel goed met hen kunt maken, ze leren goed snijden en proeven en het eindresultaat, daar zullen ze heel trots op zijn!!!!

* 2/3 groentebouillonblokjes of poeder

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Spaghetti-met-groenten-gehaktsaus.gif

* 350 gram (volkoren) spaghetti
* 1,5 stengels bleekselderij
* 2/3 rode paprika
* 50 gram wortel
* 1/3 courgette
* 1 kleine ui
* 1 teentje knoflook
* 130 gram gehakt
* ½  blik tomatenblokjes
* ½ eetlepel Italiaanse kruiden
* ½ theelepel paprikapoeder
* Olijfolie

Breng in een grote soeppan 2 liter water met zout aan de kook. Zet de spaghetti in het kokende water, roer als het water weer kookt de spaghetti goed door en kook het gaar. Giet de spaghetti af in een vergiet en doe het terug in de pan.
Was de bleekselderij en schil het met een dunschiller en snijd het in blokjes. Was de paprika en snijd in blokjes. Schil de wortel en snijd in blokjes. Schil de courgette en snijd in blokjes. Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn.
Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de blokjes ui en de knoflook in de olie heel zacht zonder te kleuren. Voeg het gehakt, de paprika, bleekselderij en wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe, het groentebouillonblokje/ poeder, paprikapoeder, Italiaanse kruiden.
Blijf roeren in de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg de saus toe aan de spaghetti en verwarm nog even op een laag pitje.

Buon appetito!

Dit recept is 3300 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.