Spaghetti All’Amatriciana (spek en ui)

Dit pastagerecht is in de Italiaanse keuken een favoriet! Lekker pittig en vol van smaak. Ik heb er nog een Courgette en een doosje kastanjechampignons bij laten pruttelen, dat geeft nog meer smaak.

* 600 gram spaghetti
* 2 knoflookteen, de kern eruitSpaghetti-met-ui-spek-en-tomaat in fijne snippertjes
* 2 uien in halve dunne ringen
* ca. 400 gram magere gerookte spekstukjes
* 1 mooie courgette
* 1 bakje kastanjechampignons
* Enkele eetlepels olijfolie
* 1 1/2 bouillontablet
* 1/2 grote fles tomatensugo (saus)
* 1 blikje tomatenstukjes van 400 gram
* Scheutje aceto balsamico
* Enkele druppels hete olie (bijv.tabasco)
* Half glas rode wijn
* Handvol verse basilicum
* Handvol verse peterselie
* Versgemalen zwarte peper
* Zout naar smaak
Je kunt de tomatensugo en blikje tomatenstukjes ook vervangen door een kilo verse rijpe tomaten die je ontvelt en in kleine stukjes snijdt.

Als ui en knoflook lekker in de olie bakt doe je de spekjes erbij. (Je kunt de spekstukjes in olie met de ui en knoflook bakken, maar je kunt ze ook eerst tussen keukenpapier in de magnetron enkele minuten laten garen. Zo trekt dan het spekvet in het keukenpapier en dat is wel gezonder).
Giet nu de wijn erbij en laat die enkele minuutjes verdampen.
De courgette in plakjes. Als het een dikke courgette is de plakjes in 4-en snijden. Alles even goed bakken. Dan de tomaatsugo en de stukjes tomaat toevoegen (of de verse tomatenstukjes). Kruiden met de bouillonblok en de scheutjes aceto balsamico en hete olie. De verse basilicum fijnsnijden en erbij doen. Tenslotte de champignons wassen en in plakjes in de saus doen, die garen lekker mee.
Laat de pastasaus ongeveer een half uur oplaag vuur zacht pruttelen onder af en toe doorroeren. Kook de spaghetti al dente.
Ook op tafel een bakje plaatsen met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer er wat brood bij en misschien een lekker glaasje wijn? Mmmm…..lekker…. smullen maar!

Buon appetito.

Dit recept is 6746 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.