Heerlijk spruitjes zeker knapperig uit de wok. Ze hebben de smaak meegekregen van de spekjes en vormen zo een super combinatie! Je kunt er met 2-3 personen heerlijk van smullen.
* 500 gram spruitjes
* 1 flinke sjalot
* Olijfolie om in te bakken
* 100 gram gerookte spekblokjes
Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Breng in een pan water met wat zout aan de kook en blancheer hierin de spruitjes 4 minuten. (Blancheren is de groenten in kokend water doen, afgieten en koud afspoelen).
Snipper intussen de sjalot. Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes 5 minuten. Voeg de sjalot toe en bak die 2 minuten mee. Nu de spruiten erbij en roerbak nog 2 minuten tot de spruiten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper.
Nóg lekkerder met een scheutje mooie olijfolie eroverheen!