Heerlijk gekruide Italiaanse tomatensalade. Lekker als bijgerecht of als voorgerecht.
* 4 grote harde vleestomaten of 8 gewone
* 1 grote rode ui
* halve eetlepel appel(cider)azijn of witte wijnazijn
* 3 tot 4 eetlepels olijfolie extra vergine
* peper en zout uit de molen
Voorbereiding: De tomaten wassen. De ui pellen
Bereidingswijze: Snij de tomaat doormidden over het kuiltje waar het blaadje heeft gezeten. Snij nu elke helft in plakjes zoals een sinaasappel in elkaar zit! Als alle tomaten in de kom gesneden zijn snij je ook de ui op dezelfde wijze heel fijn, dus in de lengte. Over de tomaten en de ui nu de azijn sprenkelen en de olijfolie. Flink peper en zout erover. Dit nu goed door elkaar mengen.
Laat deze salade nu minimaal 30 minuten staan voor het opdienen, dan trekken alle smaken heerlijk in elkaar. Leg er zolang eventueel een folie over zodat de geuren en smaken in de kom blijven! Wil je het helemaal lekker maken, snipper er dan tot slot wat verse basilicum overheen!
Buon appitto!