Torta di Tonno

Een dijk van een voorgerecht of lunchgerecht voor de liefhebbers van tonijn.
In plaats van blauwvintonijn is de alternatieve keuze geelvintonijn geworden. Het vlees van de geelvintonijn is rood en mals van vlees zoals de blauwvintonijn dat ook heeft. Geelvintonijn wordt niet met uitsterven bedreigd. Geelvintonijn heeft een lekkere smaak waardoor hij grote aantrekkingskracht heeft op de markt.
Het recept is voldoende voor 3 personen.

* Mooi stuk verse tonijnfilet van 4 onsTorta-di-tonno
* 1 grote mooie harde vleestomaat
* 2 rijpe harde saladetomaten, bijvoorbeeld peertomaten
* Halve courgette
* 2 sla-ui of een halve verse witte zomerui
* 2 handenvol rucola
* Halve citroen
* Flinke hand verse basilicum
* Mooie olijfolie
* 1 eierlepel kleine kappertjes
* 2 kleine teentjes knoflook
* Versgemalen zwarte peper en zout

Snij de tonijn in plakjes van 2 mm; snij die weer fijn in stukjes van ca 1 bij 2 cm. Doe de stukjes in een ruime schaal. Ontvel met een heel scherp mesje de grote vleestomaat, haal het vruchtvlees eruit en snij de tomaat in hele kleine blokjes die je bij de tonijn voegt. Snij de sla-ui fijn, hak de teentjes knoflook heel fijn, (haal er wel de schil af de kern eruit!) en doe dit alles bij de tonijn, ook de de eierlepel kappertjes. Giet een flinke scheut mooie olijfolie extra vergine over de tonijn en maak alles op smaak met peper en zout. Alles goed dooreen roeren en eventueel even wegzetten zodat alle smaken goed op elkaar kunnen intrekken.

Was de courgette en snij er met de komkommerschaaf dunne plakjes van die je verdeelt op de bodem van je borden. Was de andere tomaten en snij ze in mooie plakjes. Snij de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Zet een ronde vorm op de schijfjes courgette en doe hierin de tonijnsalade. Haal de vorm eraf en je hebt een mooi taartje op je courgettes. Garneer dit met blaadjes rucola en schijfjes tomaat. Strooi ook peper en zout over de tomaat en rucola en besprenkel alles nogmaals met je heerlijke olijfolie.

Dit zal smaken, zeker met een mooi stuk brood erbij en een lekker koel glas wijn.

 

Dit recept is 3566 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.