Je kent ze wel, die oerlelijke dikke lange bonen, wel 20-25 cm lang. Ze zien
er eigenlijk niet erg appetijtelijk uit. Toch zitten er kleine heerlijkheden in.
Maak ze open en in een zacht bedje vind je 5-6 bonen, groene bonen. Vroeger
kookte mijn moeder die gewoon en dan aten we ze zo op. Maar wist je dat je die bonen nóg een keer kunt pellen? Dan komen er twee halve boontjes uit. Maak die maar eens klaar, super lekker!!!!
* 1 kilo tuinbonen
* 150 gram heel fijn gesneden ontbijtspek of gekookte ham
* 1 teen knoflook
* Olijfolie
* Peper en zout
Dubbeldop de tuinbonen. Blancheer ze 2 minuten in kokend water en giet ze af.
Bak de spekjes of stukjes ham in de olie en voeg er de boontjes bij. Breng het
op smaak met peper en een beetje zout (de spek is al zout).
Heerlijk bij een mooie biefstuk of een lekkere vis.
Echt lekker