Verrassende smaak! Ik weet niet of je deze platte uitjes hier in Nederland kunt
kopen, ik koop ze altijd in Italië! Maar koop dan van die kleine witte uitjes, daarmee zal dit ook heel goed smaken!
* 250 gram platte witte uien, ze zijn meestal ca 4 cm in doorsnee en 1-2 cm hoog
* 2 kopjes aceto Balsamico (Balsamico-azijn)
* Peper en zout
Maak de uien, als ze nog niet schoon zijn mooi zuiver. Doe ze in een niet al te grote steelpan, peper en zout erbij en de aceto Balsamico. Gebruik hier niet je beste soort aceto voor want het kookt bijna helemaal in.
Zet de pan op niet al te hoog vuur. Breng het geheel aan de kook en laat het ca 10-15 minuten zacht pruttelen. Hou het wel in de gaten dat het niet te hard gaat want kook je alles zwart. Af en toe erdoor roeren. Af laten koelen en gebruiken bij een salade of als bijgerecht op tafel.
lekker