Deze heerlijke ragout kun je maken van vele soorten wild, bijvoorbeeld hert of wild zwijn. Ik heb gekozen voor alléén hert. Een speciale ragout, heerlijk bij mooi gekookte aardappelen en bijvoorbeeld rode kool. Hij is de volgende dag nóg lekkerder!
De pan voedt tenminste 6 mensen!
* 1 kilo grof gesneden hertenpoulet
* 50 gram boter
* Scheut olie
* 150 gram ontbijtspek in blokjes
* 1,5 ui in snippers
* 3 eetlepels bloem
* 1 groot blikje tomatenpuree
* 125 gram ontbijtkoek in stukjes
* 2 eetlepels azijn
* 200 ml rode port
* 500 cc runderbouillon
* 3 kruidnagels
* 1 theelepel cayennepeper
* 2 eetlepels mediterrane gedroogde kruiden
Schroei de stukken hert bruin in de boter met de olie, kruid ze met wat peper en zout en haal de stukken daarna uit de pan. Bak nu in het achtergebleven vet de spekjes en de ui. Bak nu het grootste deel van het blikje tomatenpuree even mee en tenslotte de bloem, ook dit even zacht mee laten bakken.|
Blus met de port en doe er na een minuut de bouillon bij. Dan de rest, de peperkoek, azijn, kruidnagels, cayennepeper en de gedroogde kruiden en meng alles goed dooreen. Als het kookt voeg dan het vlees toe, breng alles weer aan de kook en zet het dan laag om zo’n 90-120 minuutjes te garen.
Af en toe roeren is wel goed en als het je te dik lijkt dan kun je er nog wat extra bouillon aan toevoegen.
Een lekker recept, smullen maar !!
Deze saus smaakt heerlijk , ook bij konijn of confis de canard,