Witlofbootje met frisse salade

Simpel voorgerecht, maar lekker en fris om je maaltijd mee te beginnen!

* 2 stronken witlof
* 5 vastkokende aardappelen, bijvoorbeeld Nicola
* 250 gram sperziebonenWitlofbootje
* 1 winterwortel of 6 gewone wortelen
* 2 mooie vleestomaten of 4 gewone  of 15 kersttomaatje
* 1 stengel lente ui
* 1 flinke eetlepel kappertjes
* 10 zilveruitjes
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 eetlepels fritessaus
* Schepje suiker
* Peper en zout uit de molen

Kook de aardappelen met wat zout. Maak de boontjes en wortelen schoon, hou ze heel, snij eventueel wel de winterwortel over de lengte in 4-en. Kook de boontjes en wortelen bij elkaar ook net aan gaar in een pan water met wat zout en een schepje suiker. Laat alles goed afkoelen.
Snij de aardappelen en wortel in blokjes en de boontjes in kleine stukjes. Ook de tomaten in kleine blokjes snijden. Alles in een grote schaal doen. Snij de lente-ui fijn, de kappertjes en uitjes ook en voeg dit bij de groenten in de schaal. Doe er nu de olijfolie en fritessaus bij, peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Maak 8 of 12 blaadjes los van de witlofstronken en was en droog ze goed. Leg in elk “bootje” wat van de heerlijke groentensalade en leg er 2 of 3 op een bord. Eventueel garneren met een mooi blaadje basilicum.

Smakelijk eten!

 

Dit recept is 3834 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.