Frisse koolsalade voor bij de barbecue of als frisse salade bij een
wintergerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een stukje vlees (of
misschien als je het heel gemakkelijk wilt doen met een blik bockworst of wat
mooi gebakken hamburgers).
* 500 gram heel fijngesneden witte kool (klein kooltje)
* 4 eetl. olijfolie
* 3 eetl. fruitazijn, bijvoorbeeld appelstroop-edik
* Handvol gewelde rozijnen
* Kwart appel, met een mooie zoetzure smaak, in kleine reepjes of stukjes
* Scheut yoghurt- salade- dressing
* Schep suiker
* Versgemalen peper en zout van de molen
Week de rozijnen ca 15 minuten in heet water. Maak de kool snijklaar (kern
eruit) en snij er mooie dunne slierten van. Doe de slierten in een mengkom en voeg er dan alle andere ingrediƫnten bij. Meng alles goed door elkaar.
Dek de salade af met plastic keukenfolie en zet de salade 2 uur in de
koeling.
Smakelijk!