Dit mooie vis- voorgerecht heeft wat meer tijd en aandacht nodig dan normaal. Het is dan ook een bijzonder smakelijk voorgerecht met heerlijke producten. Lees maar eens de ingrediëntenlijst dan proef je al een beetje hoe lekker dat wordt! Voor 4 personen!
Voor de tartaar van zalm:
* 350 gram verse zalm in mooie vrij kleine blokjes
* 1 eetlepel gesnipperde bieslook
* Verse peper en zout van de molen naar smaak
* 1 tot 1,5 eetlepel olijfolie extra vergine
* een flinke kneep citroensap
Voor de erwtenpuree:
Zie mijn recept “Doperwtenpuree” onder Bijgerechten.
En verder…
* Per persoon 3 verse tijgergarnalen
* Per persoon een klein plakje gerookte zalm
* Per persoon een theelepeltje zalmeitjes
* Per persoon wat kleine miniblaadjes (in zo’n bakje, kies zelf maar welke smaak)
* Een flesje Balsamico crème, te koop in speciaalzaak, soms bij de Lidl
* 1 sinaasappel in schijven
Een dag van tevoren:
Maak de erwtenpuree.
Marineer de garnalen en bak ze na enkele uren even gaar in een koekenpan.
Minimaal één uur voor het opmaken van dit gerecht:
Doe de blokjes zalm in een schaal en voeg daar de bieslook, peper en zout aan toe. Overgiet dit met de olie en meng alles dooreen.
Opmaken van de borden:
Met een ronde uitsteekvorm met een doorsnee van 5,5 cm en een hoogte van 3 cm een mooie tartaar van zalm op elk bord leggen. Daarnaast met een eetlepel een mooie groene bladvorm smeren met de erwtenpuree. Op het bedje van puree 3 garnalen. Op de tartaar een soort bloem van gerookte zalm maken met daarop een theelepeltje zalmeitjes.
Naast de tartaar enkele stukjes sinaasappel en over het geheel wat van die kleine blaadjes strooien. Tenslotte met je flesje Balsamico crème mooie strepen trekken over het gerecht, zie foto.
Een plaatje maar ook echt verrukkelijk!