Er zijn vele recepten van zalmbonbon, ik heb er mijn eigen draai aan
gegeven. En het resultaat was niet verkeerd. Ik heb het als voorgerechtje
gemaakt, het is dus geen enorm bord met eten, maar een flink uit de kluiten gewassen appetizer!
* 200 gram gerookte zalm in plakken
* 100 gram liefst Hollandse garnalen, anders kleine rivierkreeftjes of roze Noordse garnalen
* Flinke eetlepel mayonaise of fritessaus
* Handje versgehakte peterselie
* 2 ringen ananas, snij ze in hele kleine blokjes
* Klein scheutje tomatenketchup
* Scheutje koffiemelk
* 4 mooie kerstomaatjes
* p/z
* Lekkere sla als garnering met een lekkere dressing
* Doorzichtige plastic keukenfolie
Dressing op de sla:
* Wat olijfolie
* Klein scheutje witte wijnazijn
* Klein scheutje mooie aceto balsamico
* Klein schepje suiker
* Peper en zout
Meng de garnalen met de ananasblokjes, de mayonaise, ketchup, koffiemelk, peterselie en peper en zout. Zet 4 mooie ronde kleine espressokopjes klaar of als je die niet hebt, iets met die vorm. Vouw hierin plastic keukenfolie als een zakje om de zalm met inhoud in te leggen, laat het plastic flink over de rand hangen. Beleg nu elk bakje met de zalmplakken en vul de zalm met het garnalenmengsel. Vouw nu de folie dicht en draai er een soort bonbon van. Zet de bonbon terug in het bakje en zet de bakjes minstens een half uur in de koelkast. Je kunt de bonbons dus ook al eerder klaarmaken.
Leg nu op elk bordje wat sla en druppel daarop wat van de dressing. Zet hierop vlak voor het opdienen een zalmbonbon en garneer met een opengesneden kerstomaatje. Natuurlijk kun je meerdere bonbons op je bord zetten of ze kleiner of groter maken, maar dat laat ik graag aan jullie eigen fantasie over.
Smakelijk eten!