Een voorgerecht met zalm en asperges, niet zo moeilijk om te maken en erg lekker van smaak.
Je hebt het in tien minuutjes klaar en het is een plaatje om te zien.
* 8 plakken gerookte zalm
* 4 gekookte witte asperges AA
* 200 gram Hollandse garnalen of rivierkreeftjes
* halve komkommer in fijne staafjes zonder zaadjes
* vinaigrette van wat mosterd, olie en azijn op smaak gebracht met peper en zout of kies een mosterd-dille vinaigrette
* rucola of frisée sla
* pijnboompitjes
* mooie olijfolie
Leg twee plakjes zalm half over elkaar heel zodat je een plak krijgt van ca 12 x 15 cm. Snij een asperge over de lengte in vieren en dan weer halfdoor, zodat je 8 dunne sliertjes asperge krijgt. Leg wat sla op de zalm, de asperge, wat garnaaltjes en komkommerblokjes, enkele pijnboompitjes en wat druppels van de dressing. Rol de zalm strak op en snij de rol doormidden. Drapeer de twee halve rolletjes op een bord en garneer ze met nog wat komkommer, rucolasla of frisée en dressing.
Smakelijk eten.