Zeebaars met spinazie en burro bianco

Mmmm wat heerlijk is dit gerecht, het staat in een kookboek van sterrenchef
Mario Ridder.
De diverse smaken vloeien naadloos ineen en het resultaat is superlekker! Zorg dat je alles klaar hebt staan. De saus vraagt het meeste tijd en ook het prepareren van de wilde spinazie kost wat tijd .
Mario bedankt!!

Burro bianco
* Scheutje olijfolie Zeebaars-met-spinazie-en-burro-bianco
* 2 sjalotjes, fijngesneden
* 1 eetlepel tijmblaadjes
* 2 blaadjes (liefst verse) laurier
* 1 wijnglas droge Witte Martini
* 2,5 dl visbouillon
* 2,5 dl room
* 40 gram koude boter in stukjes
* 1 eetlepel koude olijfolie extra vergine

Zeebaars
*
4 zeebaarsfilets met vel, elk ca 150 gram
* Scheutje olijfolie
* 2 knoflooktenen in dunne plakjes
* Fijn zeezout en versgemalen zwarte peper

Roergebakken wilde spinazie
*
Scheutje olijfolie
* 1 knoflookteen, wat geplet
* 750 gram wilde spinazie, harde stelen verwijderd
* 1 glas droge witte wijn
* Fijn zeezout en versgemalen zwarte peper

Burro bianco Verhit de olijfolie. Fruit hierin de sjalot, tijm en laurier. Blus het sjalotmengsel af met de Martini. Schenk de visbouillon erbij en laat daarna de bouillon op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de room erbij en laat het vocht weer tot de helft inkoken. Als het goed is ligt intussen de spinazie en de baars op de borden. Monteer de saus door er de koude stukjes boter door te kloppen en tenslotte een scheutje koude olijfolie.

Zeebaars Zorg voor mooie gelijke stukken. Snijd de velkant kruiselings een paar keer in. Verhit de olijfolie. Bak de filets in de hete olie aan beide kanten goudbruin en gaar, ca 2 minuten aan elke kant. Bak op het laatst de schijfjes knoflook kort mee, zorg ervoor dat ze goudblond van kleur worden, niet donkerder, dan worden ze bitter. Breng de vis op smaak met peper en zout.

Roergebakken spinazie Verhit de olijfolie in een ruime pan en laat de knoflookteen er even in sissen.Vewijder de knoflook. Wok nu snel de spinazie in de olie, voeg daarna de wijn toe en laat deze even inkoken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.

Borden opmaken Leg midden op elk bord wat spinazie en leg daarop de zeebaarsfilet. Bedek elke filet met wat knoflooksnippers. Schenk de burro bianco om de spinazie op het bord. Smakelijk eten!

Dit recept is 5489 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.