Gebaseerd op olie en azijn maken deze zachte vinaigrettes met hun geurige
kruiden uw salades tot een feest. Door de diverse aroma’s krijgen ze steeds weer een eigen karakter.
ZACHTZOET
Meng twee eetlepels bouillon met twee eetlepels olijfolie en een eetlepel Balsamico azijn. Voeg hierbij een theelepeltje suiker, wat peper en zout van de molen. Tenslotte een paar druppeltjes citroensap. Dit alles goed mengen.
Pers 2 sinaasappels uit en doe hierbij een dessertlepel sesamolie of zonnebloemolie. Maak dit op smaak met zout een een klein beetje zwarte peper. Om de smaak van de sinaasappel nog te versterken kun je er wat geraspte citroenschil bijroeren
MET BALSAMICO
Meng een eetlepel rode wijnazijn met een eetlepel balsamico azijn, die wat is aangelengd met whisky; giet hierbij drie eetlepels olijfolie extra vergine en een ietsiepietsie zout en meng dit goed door elkaar.
MET KRUIDEN
Voeg bij een glas droge witte wijn, een dessertlepel witte wijnazijn en twee eetlepels olijfolie extra vergine. Maak deze vinaigrette compleet met een mengsel van heel fijngesneden bosui, basilicum en kervel (of kruiden naar smaak).
OP Z’N FRANS
Meng twee eetlepels olijfolie extra vergine met een eetlepel wijnazijn. Voeg hier een theelepeltje pikante mosterd bij. Een snufje zout erbij en een eetlepel lauwwarm water. Dit alles eventjes goed dooreenroeren.
Meng drie eetlepels olijfolie extra vergine met ruim één eetlepels slasaus. Voeg hierbij kleine twee eetlepels Slafris “tuinkruidendressing”, enkele druppels Balsamico azijn, een dessertlepel gembernat en wat peper en zout van de molen. Extra lekker wordt deze vinaigrette met een fijngesneden bosui erdoor en wat fijngesnipperde basilicum.