Als kind kon ik al genieten van een beker vol met zelfingemaakte zilveruitjes van ons mam! Langzaam wegsabbelen bij een goed boek, mmm.
Dat inmaken gebeurt niet meer maar ik heb een alternatief: zoetzure komkommerschijfjes.
* 1 komkommer
* Kopje azijn, mag gewone azijn zijn of witte wijnazijn
* Kopje water
* Snuf nootmuskaat
* Snuf peper
* Snuf zout
* 1 eetlepel suiker
Snij de komkommer in dunne plakjes in een schaal. Voeg hierbij de rest van de ingrediƫnten en meng alles goed door elkaar. Na enkele minuten als alles goed gemengd is even proeven of er nog wat meer bij moet, is het te zuur of te zoet naar je smaak, nu kun je daar nog iets aan doen.
Zorg dat alle schijfjes goed in het vocht liggen, zet er anders een bordje bovenop met een gewicht. Zet de schaal koel weg en na enkele uurtjes zijn de komkommerschijfjes klaar om te eten.
Lekker als bijgerecht of gewoon om te snoepen, haha.